Per què has de tenir un blog corporatiu sí o sí

by | nov. 22, 2022 | Continguts, Destacats

Com et quedes si et diem que el 65% dels internautes són lectors de blogs? I que les empreses que tenen un blog generen un 55% més de visites en el seu web que aquelles que no disposen d’un? Al·lucina. Ah! A més, el 60% dels usuaris d’Internet té una opinió més positiva de la marca després de llegir informació en el seu blog.

Una altra dada curiosa més: les marques que escriuen dues o més vegades al mes, generen un 70% més de vendes que aquelles empreses que no escriuen. Increïble, però cert. Llavors, no et sembla una oportunitat d’or per a convertir-te en líder d’opinió del teu sector i que la teva empresa sigui una de les pàgines consultades? Elemental, estimat Watson.

Què és un blog corporatiu

Un blog corporatiu sol ser una secció dins de la pròpia web d’empresa (també pot ser independent) en la qual es publica amb una certa periodicitat el que es coneix com a entrades o posts. És a dir, els articles de tota la vida sobre un tema relacionat amb l’activitat empresarial o d’altres assumptes d’interès per a l’audiència.

Tatua-t’ho a foc: perquè un blog corporatiu tingui èxit ha de proporcionar informació de valor al seu públic objectiu, ja sigui satisfent les seves necessitats informatives, educatives o d’entreteniment. Per tant,
és fonamental que darrere de cada blog hi hagi una estratègia de continguts ben formulada
, un estudi de paraules clau, així com de temàtiques rellevants, que reculli les intencionalitats de cerca dels usuaris i últimes tendències. Que ningú s’atabali! Amb això et podem ajudar, perquè és el nostre dia a dia. Aquest serà el teu “contingut interessant” i, per tant, susceptible de ser publicat. El teu cavall guanyador. Som-hi!

Beneficis d’un blog corporatiu per al teu negoci

Crear contingut de qualitat i que sigui d’interès per a la teva audiència és vital per a esprémer al màxim totes les possibilitats que t’ofereix un blog empresarial. Aquí tens tot el que pot fer per tu:

#1 Humanitza la teva empresa

Un blog és una eina excel·lent per a parlar de tu a tu amb l’audiència. Et dóna l’oportunitat de mostrar-te pròxim, el teu costat més “humà”. A més de transmetre coneixements, podràs acostar al teu públic la teva filosofia d’empresa, així com d’altres valors que et caracteritzin. El teu objectiu: donar-te a conèixer. En definitiva, el blog li dóna veu i caràcter a la teva empresa. Això sí, mostra’t tal com ets. Sense “postureigs”. Només d’aquesta manera seràs capaç d’enfortir la teva reputació online i guanyar la confiança de la teva gent. Bàsic.

#2 Et posiciona com a líder d’opinió

Si li dones a la teva audiència el que vol, és a dir, continguts d’interès de qualitat relacionats amb la teva activitat i altra, els teus lectors es convertiran en els teus millors prescriptors.
Per tant, t’aniràs convertint progressivament en un referent en el teu sector. És una tasca que s’aconsegueix amb la qualitat del contingut i amb molta regularitat. Però, a base d’un treball ben fet, s’aconsegueix. Marca’t la meta següent: quan els usuaris pensin en una empresa del teu sector, que la primera marca que els hi vingui al capdavant sigui la teva. Fantàstic. I és que un blog també és un factor diferenciador, el teu valor afegit davant de la competència. I amb ell també guanyaràs en autoritat.

#3 Genera trànsit online

Dona empresarial somrient a la seva oficina

Si encara no et coneixen, difícilment donaran amb la teva pàgina web. No obstant això, si ofereixes consells al teu públic objectiu o un altre contingut d’interès de manera periòdica, la cosa canvia.
Recorda que el contingut actualitzat i ben posicionat en els cercadors és imprescindible per a dirigir trànsit a la teva pàgina web. I convertir, evidentment. Un blog permet que et trobin amb major facilitat. En aquest sentit, els articles del blog també són el contingut ideal per a compartir en xarxes socials, on trobaràs una altra via per a redirigir trànsit digital cap a la teva pàgina web. Ja t’has acabat de convèncer?

#4 Optimitza el posicionament SEO

Un blog és bàsic perquè la teva empresa guanyi autoritat en els cercadors d’Internet. És a dir, és essencial per a millorar el posicionament SEO del teu negoci en la xarxa. I que els usuaris et trobin. No oblidis que el Sr. Google valora moltíssim el contingut dinàmic i de qualitat, d’igual manera que els post que contenen enllaços que apunten a altres pàgines prestigioses. Sigues constant, perquè té el seu premi. Donem fe.

#5 Guanya clients potencials i aconsegueix nous leads

Si tens un blog com Déu mana, el trànsit al teu web augmentarà sí o sí. I segurament la gran majoria de visites que rebis seran d’usuaris que estiguin interessats en el sector i, per tant, en la teva activitat en concret. Vaja,
clients potencials que vindran a picar directament a la teva porta
. Hi ha quelcom millor que això? Quin gust. Ara només toca atendre’ls com es mereixen i, sobretot, donar-los el que estan buscant. I en això ningú et guanya, veritat?

Més avantatges d’un blog corporatiu

Ja t’hem explicat els beneficis més destacats de tenir un blog ben treballat, però encara hi ha més:
crea comunitat i es converteix en un canal bidireccional amb els teus grups d’interès, genera confiança entre l’audiència i fideliza als teus clients, les anomenades crides a l’acció (call to action) són molt més efectives, redueix les despeses en la inversió publicitària online i és una eina brillant per a complementar el servei d’atenció al client.

A més, amb Google Analytics podràs conèixer molt millor els gustos, preferències i altres característiques de la teva audiència (edat, sexe, procedència…) i tenir moltes més possibilitats d’incrementar les conversions. En altres paraules, generar més vendes.

>> Si donats els beneficis que li pot aportar un blog a la teva empresa vols publicar un, però no tens temps per a mantenir-ho amb la periodicitat que requereix o et falten coneixements sobre aquest tema, keep calm. A Orquidea Comunicació tenim una dilatada experiència en blogging, independentment de la tipologia i dimensions de l’empresa. Ens encarreguem de tot, des de l’estratègia de continguts del teu blog (què publicar, com i quan) fins a la pròpia redacció i informes de resultats. Contacta’ns!

Perquè cuidem el teu projecte perquè doni els seus fruits.

Pin It on Pinterest