Com convertir-se en una estrella del pop digital?

by | abr. 25, 2018 | Continguts, Destacats

Tatua’t això: crea continguts que sempre aportin valor als teus usuaris. Si un contingut no transmet coneixement, sedueix o promou a l’acció, quin benefici aportarà a la teva audiència? Implementa aquests 10 consells sobre màrqueting de continguts per convertir-te en el rei o la reina de la pista.

I aquí va la nostra regla d’or. El contingut que realment atreu tràfic és aquell que educa, entreté o desperta algun tipus d’inquietud en el nostre públic. Sembla senzill, veritat?

Actualment vivim en l’era de la informació o, millor dit, de la desinformació. És tot un repte aconseguir que el que escriguem no passi desapercebut, entre tants i tants continguts digitals que es generen diàriament. Però, com destaquem entre tanta competència?

T’ajudem amb la teva estratègia de màrqueting de continguts:

1. Treu l’expert/a que portes dins

Escriu sobre alguna cosa que coneguis bé, estalviaràs temps i esforç. A base de constància i qualitat dels teus continguts aconseguiràs establir un vincle de confiança amb la teva audiència. I posicionar-te com a líder de referència del teu sector.

2. Marca’t un objectiu

Per a l’elecció de la temàtica has de respondre a aquesta pregunta: què vull aconseguir amb aquesta publicació? Educar? Emocionar? Vendre? Posicionar? Guanyar seguidors?

3. Continguts 100% originals i pràctics per als teus lectors

La redacció ha de ser senzilla, clara i concisa, sense abusar de tecnicismes. No escriguis sobre tu mateix sense detallar, per exemple, els beneficis que poden obtenir els teus lectors del teu nou servei.

4. Estructura el teu contingut

Abans de redactar defineix el títol, la idea principal (que s’haurà de col·locar a l’inici del text), els subtítols i la conclusió. Fes també una bona tria d’imatges.

5. Adapta el to de la teva redacció a cada plataforma

Com diria Alejandro Sanz, no és el mateix. No és el mateix escriure un cas d’èxit d’una empresa que gestionar una comunitat online. En el cas de les xarxes socials no publiquis el mateix en cadascuna d’elles. És fonamental que els missatges es personalitzin i s’adaptin, sempre tenint en compte la naturalesa de cada xarxa social. Per exemple, a LinkedIn es respira un ambient molt més formal que a Facebook o Instagram.

6. Al canal digital no estan de moda les subordinades

La manera de llegir ha canviat i amb això la forma d’escriure. Tornem al nostre amic Alejandro. No és el mateix escriure un monogràfic sobre el vol de la papallona als camps de Wisconsin que un post que parli sobre aquest mateix tema. Per tant, utilitza frases i paràgrafs breus, ja que s’adapten molt millor als suports de lectura digitals.

7. Les faltes ortogràfiques penalitzen

Revisa el text un cop l’hagis escrit perquè estigui tot escrit correctament, sense faltes d’ortografia ni errors gramaticals. La teva imatge i credibilitat com a empresa o entitat estan en joc.

8. Etiqueta els continguts

Tria bé les etiquetes dels continguts que escriguis, així com les categories. Posa-li fàcil a qui et llegeix, que sàpiga en tot moment de què li parlaràs i que pugui trobar bé els teus continguts. Si utilitzes una bona etiqueta pots arribar a molta més gent.

9. Publica regularment

El gran repte de qualsevol usuari o empresa és la constància. I té premi.

10. Genera expectació

Sigues creatiu/a i aconsegueix que la teva audiència vulgui saber més del tema que li has exposat. Desperta la seva curiositat perquè realitzin l’acció que els suggereixes.

En aquesta entrada ens hem centrat en el procés de creació de continguts. Aquest és molt important en una estratègia de màrqueting de continguts, però encara ho és més mesurar, optimitzar el SEO i fer difusió dels continguts. Escriurem sobre això més endavant: promès!

Abans de llegir els nostres 10 consells sobre màrqueting de continguts és possible que pensessis que escriure per als suports digitals de forma òptima era una tasca relativament senzilla. Potser ja no penses igual. No et desanimis. És per aquest motiu que existeix la figura professional del redactor/a de continguts digitals.

El nostre consell és que aprofundeixis en els aspectes que hem detallat i els hi dediquis el temps suficient a cadascun d’ells. Segur que així aconseguiràs desenvolupar una bona redacció de continguts digitals.

Si necessites suport, et sorgeixen dubtes o no tens temps per crear continguts digitals per al teu negoci, contacta amb nosaltres. Estarem encantades d’ajudar-te.

Perquè cuidem el teu projecte perquè doni els seus fruits.

Pin It on Pinterest