Deixa la ment en blanc. Agafa’m de la mà i confia en mi. Volem cap a un món on escriure un text SEO és senzill, al contrari del que t’hagin pogut dir. Ja hem vist com generar continguts de valor que atrapin el teu públic. Ara bé, com hem d’escriure continguts que es posicionin eficaçment en els cercadors? Segueix el nostre rastre de llum!
1. L’usuari és el nostre Peter Pan
Fàcil. Continguts de qualitat orientats 100% a la teva audiència. I és que per redactar continguts SEO que es posicionin correctament en els cercadors, el més important és respondre sempre al que demanda l’usuari. Pregunta’t això: coneixes bé els teus lectors? I, sobretot, què esperen de tu?
2. I el pols màgic?
No n’hi ha. Si agrades a la teva audiència, agradaràs a Google. Aquest és el gran secret per volar. Quantes vegades has llegit un article que sembla estar escrit per un exèrcit de robots malhumorats? És molt desagradable, oi?
Mai has de fer prevaler els aspectes tècnics dels textos SEO abans que els continguts fàcils de llegir que aportin valor i a una redacció atractiva. No oblidis que escrius per a les persones.
3. Títol i descripció SEO
- Tant el títol com la descripció SEO és aconsellable que continguin la paraula clau seleccionada per a l’article, encara que no és imprescindible.
- El títol hauria de cridar l’atenció dels usuaris. Aquesta entrada la podríem haver titulat “Com escriure textos SEO”. De cara als cercadors és molt més descriptiva. Però, per què no ho hem fet? Perquè existeix molta competència, és a dir, milers d’articles que tracten del mateix i es titulen igual. Hem apostat per la redacció, per un titular més creatiu. Aposta per l’aportació de valor i el poder de difusió com a armes de posicionament eficaces davant continguts amb un alt nombre de competidors.
- La descripció no influeix en el posicionament del contingut. Encara que si la descripció SEO és atractiva tindrem més possibilitats d’atreure al navegant perquè arribi a bon port.
- El títol no ha de sobrepassar els 55 caràcters aproximadament, mentre que la descripció ha de contenir un màxim de 155 caràcters aproximadament.
- Per obtenir una vista prèvia de com queda el teu títol i descripció SEO pots usar eines com Google SERP Snippet Optimization.
4. El País de les Paraules Clau
És important que cada secció de la teva pàgina web o article del teu bloc es posicioni per una paraula clau. Però mai has d’oblidar que la intenció de l’usuari ha de correspondre’s amb la finalitat del teu text.
Com triar la paraula clau adequada?
Aquí van alguns consells que poden ajudar-te en l’elecció de les teves paraules clau:
- Assegura’t que siguin termes que portin implícita certa conversió. Per exemple, “vestit” és una paraula clau massa genèrica (“short tail”), mentre que amb “vestit de noces” concretes molt més la necessitat de cerca de l’usuari (“long tail”). Normalment serà més difícil posicionar-se en el primer cas que en el segon, ja que tindran una major competència. A més, els motors de cerca tendeixen a promoure les paraules clau “long tail”, ja que satisfan en major grau la cerca realitzada pels internautes.
4 eines útils per saber què es cerca més per Internet:
- Planificador de paraules clau de Google
És una eina gratuïta d’AdWords que permet buscar idees de paraules clau, obtenir el seu volum de cerques i comprovar el seu nivell de competència, entre d’altres funcions.
- Übersuggest
Et proporcionarà idees de cerques. Només has d’ingressar una paraula clau i l’eina et generarà automàticament un llistat de suggeriments. No oblidis seleccionar l’idioma que t’interessi.
- SemRush
Gràcies a aquesta plataforma pots consultar les paraules clau que ha utilitzat la competència en la seva estratègia de posicionament, així com descobrir les més òptimes per als teus continguts, entre d’altres aplicacions.
- Answer the Public
Selecciona l’idioma, introdueix una paraula clau i l’eina et proporcionarà les cerques relacionades dels usuaris. La peculiaritat resideix en què els suggeriments que et facilita són consultes complexes dels usuaris (paraules clau “long tail”). I agrupades en llistats que comencen la frase amb “com”, “quina”, “per què”, entre d’altres. És una de les nostres eines preferides per crear contingut que realment sigui d’interès per als nostres lectors.
Quan hagis identificat diverses paraules clau, per no complicar-te amb plataformes que extreguin els volums de cerca, pots consultar-les a Google i així descobrir quina d’elles té una major competència.
5. Els Nens Perduts
Un dels grans oblidats del posicionament SEO són els encapçalaments H1 i els seus germans petits. Aquesta tribu juga un paper vital en l’estructura del nostre contingut i resulta imprescindible per a un òptim posicionament orgànic.
Per què? Perquè Google ha d’entendre com està organitzada la informació. És a dir, quin correspon al titular (H1), al subtítol (H2) i així de tota la jerarquia (H3, H4…). Com? Mitjançant aquestes etiquetes i seguint l’ordre lògic: H1, H2, H3, H4 i així successivament. És a dir, H2 mai anirà davant d’un H1, per exemple.
Seguint aquests consells, Mai Més direm que no sabem com optimitzar els continguts per als cercadors. I per evitar possibles atacs pirata, us prometem que parlarem, en un futur no gaire llunyà, sobre els errors més freqüents d’una estratègia de continguts SEO.
De totes maneres, si necessites que algú et guiï, et sorgeixen dubtes o no tens temps per crear continguts optimitzats per als cercadors, contacta amb nosaltres. Estarem encantades d’ajudar-te.
Perquè cuidem el teu projecte perquè doni els seus fruits.