Com incloure Twitch en la teva estratègia de màrqueting

by | maig 30, 2022 | Destacats, Xarxes socials

És la plataforma de live streaming més gran del món. Com et quedes? Mor-ta. Té un bon padrí, Amazon, que va adquirir-ne la propietat el 2014 per 970 milions de dòlars. What? Compta amb una audiència de més de 15 milions d’usuaris diaris actius, siguin gamers o no, ja que el seu ús s’ha estès a molts altres sectors. Vols més? N’hi ha més.

Et convidem a llegir aquest post, en el qual t’expliquem des de què és aquesta moguda anomenada Twitch, com funciona i totes les seves virtuts a nivell comercial. Descobreix per què li està posant les coses difícils a gegants com Netflix. Bru-tal.

Què és Twitch?

Es tracta de la plataforma de retransmissió de continguts en directe, especialment de videojocs, número 1 a nivell mundial. Actualment no té rival. Els streamers comenten en viu el seu propi contingut i interactuen amb les usuàries mitjançant un xat. Així de fàcil. Aquestes, per part seva, tenen la possibilitat de gaudir del seu streamer favorit, a qui també poden fer donacions.

Perquè et facis una idea, pots trobar-te retransmissions de eSports, una gran varietat de partides disputades per altres persones i múltiples esdeveniments relacionats amb els videojocs. No obstant, és cert que cada vegada podem gaudir molt més d’altres temàtiques, com la música, l’esport o fins i tot contingut lifestyle. Part del seu èxit es dóna perquè és un servei de continguts gratuït, encara que és veritat que també disposa d’altres subscripcions de pagament, com Twitch Premium.

Twitch es defineix a si mateix com “una plataforma on milions de persones es reuneixen en directe diàriament per a xerrar, interactuar i crear junts el seu propi entreteniment”.

Una mica d’història…

Estudi videojocs crear contingut Twitch

El naixement de Twitch es remunta a l’any 2011. Va sorgir com un spin-off de Justin.tv, una empresa especialitzada en el streaming de videojocs. Es va exposar la seva versió beta oficial en la celebració de la Electronic Entertainment Expo i es mostrava com un subproducte focalitzat en els esports electrònics.

No va trigar a captar l’atenció dels gegants tecnològics. Va ser tan fort el boom, que el 2014 Amazon va comprar Twitch per uns 820 milions d’euros, després de no arribar a un acord amb Google. Amb el temps, aquesta plataforma ha anat diversificant el seu contingut en directe, tal com hem esmentat amb anterioritat. I això ha promogut el seu creixement exponencial en tot el planeta.

L’any 2020, gràcies a la seva popularitat, va registrar unes xifres mai vistes. Una mitjana de 15 milions de persones consumia els seus continguts diàriament, repartits en 4 milions de canals. Increïble, oi?

Com funciona Twitch?

Ja tenim clar que Twitch permet als usuaris realitzar i visualitzar emissions en streaming. Però, com pots començar a gaudir de tots els continguts que t’interessin? En primer lloc, igual que succeeix en totes les xarxes socials, has de crear-te un compte. Ara ja pots començar a seguir a qui tu vulguis.

En cada canal, podràs…

  • Saber quants usuaris estan en streaming.
  • El nombre de seguidors del canal.
  • Seguir el canal i la categoria corresponent.
  • Veure la transmissió, evidentment sempre que s’estigui emetent en aquest moment.
  • Accedir al xat per a plantejar qüestions o deixar comentaris durant el directe.

Opcions de la interfície de Twitch

Interfície Twitch vídeos streaming
  • En el centre veuràs les emissions en directe més destacades, a més de recomanacions de categories i canals segons les teves preferències.
  • En el panell de l’esquerra, sempre que hagis iniciat la teva sessió prèviament, podràs visualitzar una llista dels canals que segueixes i els recomanats que es troben emetent en directe.
  • La barra superior t’ofereix diverses possibilitats, per exemple, la pestanya “Seguint” mostra les novetats dels canals que segueixes. L’opció “Explorar” et permet descobrir nous canals que estan emetent en viu. També pots accedir a continguts d’altres temàtiques, consultar les teves recompenses, notificacions i missatges, realitzar cerques, així com accedir als ajustos del teu perfil.

Seguidors vs. subscriptors

El seu denominador comú és que tots dos perfils poden veure els vídeos en directe de forma totalment gratuïta. No obstant això, els subscriptors paguen una quota mensual que els hi proporciona determinats avantatges: visualitzar streamings sense anuncis, continguts exclusius, comunicar-se en privat amb el/la streamer, de la mateixa manera que accedir als emblemes de subscriptor i emoticones més top.

Quina audiència trobem a Twitch?

Vegem algunes xifres curioses sobre el perfil d’usuària més comú de Twitch, informació valuosíssima per a les empreses, obviously my friend. Així, segons dades de la pròpia plataforma:

  • Nombre d’usuaris i usuàries: rep 17,5 milions de visitants per dia i té una audiència mitjana de més de 1,5 milions d’espectadors. Tanmateix, més de 4 milions de persones creadores de continguts realitzen directes en Twitch.
  • Perfil de l’espectador/a: sens dubte, és un recurs molt utilitzat per centennials i millennials, majoritàriament homes (65% homes i 35% dones), encara que el sexe femení està creixent substancialment en els últims anys. Quant als països amb més usuaris, els Estats Units encapçala el rànquing, seguit per Alemanya, Rússia, Corea del Sud i França. Una curiositat: des de 2018 Twitch està bloquejat a la Xina.. Pel que respecta als interessos, inicialment trobàvem a apassionats dels videojocs. En l’actualitat, com les temàtiques s’han ampliat, trobem persones que els hi agrada la música i els esports, així com d’altres disciplines dirigides a l’entreteniment. Tenen un fill (46%) i un treball a jornada completa (54%).
  • Finalitat de l’audiència: les persones fidels a Twitch volen entretenir-se i interactuar amb el que estan veient. Són molt implicades amb els continguts que consumeixen. Els hi agrada molt escoltar el seu streamer favorit, gaudir del moment i, com és lògic, aprendre. Fugen del consum passiu de continguts i aposten pel engagement, un concepte molt valuós a nivell empresarial, veritat?

5 motius pels quals la teva empresa ha d’estar a Twitch

Càmera gravant cuiner vídeo streaming Twitch

Ja has vist que els números parlen per si mateixos. Si ja no tens dubtes sobre el potencial que suposa Twitch per a les empreses, aquí tens algunes idees per a poder incloure’l amb èxit en la teva estratègia de màrqueting digital. Pren nota!

#1 Publicitar la teva marca en esdeveniments en línia

Què et semblaria si fessis publicitat del teu negoci en tornejos d’algun joc? Si ho prefereixes, també pots promocionar els productes o serveis de la teva empresa amb un esdeveniment propi, on reuneixis els teus clients més fidels amb els seus influencers favorits. Una altra idea: i si organitzes algun concert per a captar l’atenció d’un segment de mercat més gran? T’imagines llançar la teva nova col·lecció de roba organitzant una desfilada en Twitch? És possible. I una pràctica cada vegada més recorreguda per les marques més reputades de moda. Una altra opció és usar aquesta plataforma com a alternativa a Meet o Zoom, up to you!

#2 Apostar per l’influencer màrqueting

És una de les estratègies que donen millors resultats. Igual que en altres xarxes socials, la figura del influencer serveix per a donar a conèixer uns certs productes i promocionar-los de diferents maneres. Per exemple: organitzar sortejos o oferir regals al seu públic, compartir l’ unboxing d’algun producte en algun dels seus vídeos, entre d’altres. Això sí, hi ha influencers que s’han convertit en déus de l’Olimp. Literal. Per tant, per a triar el que millor representi els teus valors de marca tingues molt present el teu pressupost.

#3 Compartir en streaming entrevistes i webinars

Sabies que la plataforma més top d’ streaming et brinda la possibilitat de compartir en viu entrevistes amb personatges famosos o líders d’opinió de sectors en concret? També et permet organitzar webinars enfocats a incentivar l’engagement amb els ponents.

Com a empresa, aprofita el xat en directe, és una eina ideal per a interactuar d’una forma especial amb el teu públic. Guanya autoritat en el teu sector i converteix-te en un referent, a més de mostrar-te pròxim i accessible amb el teu públic objectiu. No desaprofitis l’oportunitat i marca’t una puntàs. O dos.

#4 Confeccionar tutorials de valor

És el recurs que permet més espai perquè cada empresa trobi el seu target i nínxol de mercat. Els continguts educacionals són ideals en diversos aspectes, per exemple, per a connectar directament amb la teva audiència, erigir-te com a líder d’opinió o referent en el teu sector, així com per a posicionar-te. Vols algunes idees? Aquí les tens: explicar com aconseguir uns certs objectius empresarials, compartir les millors pràctiques d’una professió, rutines d’entrenament o, fins i tot, manuals per a saber com decorar la teva llar per a aconseguir un ambient més zen. Gairebé tot s’hi val.

#5 Invertir en Ads

No és una pràctica molt habitual, ja que les empreses no es poden anunciar en tots els països. Hi ha diversos formats, però els més habituals són els bàners. El motiu? Perquè permeten a l’streamer tenir un enllaç d’afiliats i anar guanyant. Però aquest tipus de publicitat té el seu inconvenient, no tots els usuaris accepten les interrupcions o els anuncis més convencionals. Recorda que l’espectador de Twitch té molt clar el contingut que vol consumir i a quins comptes vol seguir.

El teu negoci en Twitch, per què no?

Logotip Twitch

Ara que coneixes molt més aquesta plataforma i quina audiència acostuma a gaudir dels continguts en streaming, et queda pensar i acabar de decidir si el teu negoci hi té cabuda o no.

Des de la nostra perspectiva, és important que tinguis present que no és un mitjà que estigui saturat. Si es satura en un futur, ningú ho sap… Per aquest motiu, si el teu públic objectiu hi és present, no ho dubtis, i… llença’t!

Si t’entra el vertigen keep calm, recorda que ens podem convertir en la teva millor parella de ball. Estudiem la teva marca, valorem els teus objectius i confeccionem estratègies personalitzades perquè li treguis el màxim partit a Twitch. Parlem?

Perquè cuidem el teu projecte perquè doni els seus fruits.

Pin It on Pinterest