Sortir del teu compte favorit d’Instagram per comprar allò que tant t’ha agradat és cosa del passat amb Instagram Shopping. O hauria de ser-ho. T’expliquem què és, com funciona, tots els avantatges per al teu negoci i alguns tips per a vendre en aquesta plataforma que, per on passa, arrasa. Si comptes amb un catàleg de productes no pots faltar. Descobreix per què!

Què és Instagram Shopping?

És una funcionalitat que té Instagram pensada perquè les empreses puguin vendre els seus productes sense sortir d’aquesta mateixa xarxa. Així de senzill. Ments emprenedores, com no se’ns ha ocorregut abans? Oh-My-God.

En altres paraules, Instagram Shopping permet a les marques etiquetar els seus productes, tant en els continguts del feed com en les stories, perquè els usuaris i usuàries puguin comprar directament. Com? Fent clic en el producte que s’ha etiquetat en la publicació, l’usuari accedeix a la botiga online de la marca. En un obrir i tancar d’ulls es tanca el procés de compra, com per art de màgia. Un filó increïble per a les empreses, vaja.

Per què has de tenir una botiga a Instagram sí o sí

Encara no t’has decidit? Potser és perquè no ets conscient de l’augment de vendes que pot promoure Instagram Shopping per al teu negoci. Aquí tens alguns avantatges perquè et capbussis de bomba a la piscina i sense tapar-te el nas!

 • És un dels aparadors més grans del món mundial. No hi ha dubte. I també és un dels millors, una gran oportunitat per a exposar els teus productes.
 • Fàcil no, el següent. L’acció de comprar es simplifica desorbitadament, el potencial comprador pot adquirir el producte amb tan sols un clic. Brutal.
 • Permet diversificar els teus canals de venda. És una altra opció més per a vendre els teus productes i, per tant, el teu negoci no dependrà d’un únic canal, així que reduiràs riscos.
 • Més trànsit al teu web o ecommerce i més vendes. Una cosa va lligada a l’altra. Creu-nos quan et diem que amb un perfil d’Instagram ben treballat (en això podem ajudar-te, obviously my friend) les vendes pugen. Això és així.
 • Jugues amb informació molt valuosa. Es tracta d’una eina que et permet mesurar molt fàcilment les vendes que vas generant. A més, pots arribar a saber d’on et venen els clients, unes dades d’un valor inestimable per al teu negoci, veritat?
 • Major abast en les teves publicacions. També té beneficis a nivell comunicatiu, perquè els teus productes -que estaran dins l’opció “Botiga” del menú principal d’Instagram- es visualitzaran a les persones amb interessos similars als del teu públic.

Com funciona Instagram Shopping?

Aquesta funció segueix el mateix sistema que l’etiquetatge d’usuaris. Per a unir-te al món d’Instagram Shopping hi ha una sèrie de requisits que has de complir. Pren nota!

 • Tenir un perfil d’empresa.
 • Comptar amb la darrera versió de l’aplicació.
 • Vincular la teva Fan Page de Facebook a Instagram.
 • Tenir publicats 9 posts com a mínim.
 • Disposar d’una botiga en línia, únicament amb productes físics.
 • Ser el propietari o propietària d’una web.
 • Tenir un compte de Facebook Business Manager.

I després? Simplement comparteix una foto o vídeo i accedeix al teu catàleg comercial per a etiquetar el producte que vols destacar. Tingues present que, en el format de les històries, l’etiqueta de producte s’afegeix a la mateixa secció del menú on s’agreguen els stickers.

5 tips per a vendre més a Instagram Shopping

Dona comprant targeta mòbil

Compartim uns secrets molt top per a potenciar les possibilitats d’aquesta eina per al teu negoci. Segueix-los al peu de la lletra, perquè estem molt segures que els resultats no et deixaran indiferent. No te’ls perdis:

#1 Crea contingut es-pec-ta-cu-lar de producte

És imprescindible que publiquis posts a Instagram en els quals els teus productes (característiques, beneficis…) siguin els protagonistes indiscutibles del contingut que comparteixis. El nostre consell? Detalla a la perfecció el que comercialitzes, amb fotografies reals molt precises, on es vegi perfectament com és el producte que tens a la venda.

#2 Els teus newbestfriend: els creadors de contingut

Si les xifres de la teva empresa t’ho permeten, alia’t amb algun influencer que estigui alineat amb la imatge i els valors del teu negoci. És a dir, que representi la teva marca al 100%. Tatua’t a foc: el/la influencer perfecte pot fer que els teus productes aconsegueixin una major audiència.

Com triar un/a creador/a de contingut? Zero estrès. Simplement tingues en compte el seu nivell d’engagement i qui és el seu públic objectiu, que serà qui possiblement realitzi la compra.

#3 Centralitza els teus canals de venda en una plataforma

Estaràs d’acord amb nosaltres en què el dia a dia d’un negoci és com una muntanya russa. Ja té les seves complicacions, per tant, què millor que facilitar-nos una mica la vida. Com? Per exemple, si tens diversos canals de venda t’aconsellem que els centralitzis en una mateixa eina que et permeti gestionar les campanyes de màrqueting i, fins i tot, la logística de gestionar tots els teus inventaris.

La nostra recomanació? Prova Tiendanube o Wobiz. No sols podràs albergar el teu ecommerce, també podràs posar en marxa les campanyes de màrqueting en xarxes socials i facilitar la gestió d’inventari en diferents canals de venda, incloent Instagram Shopping.

#4 Aposta sempre pel xat en directe

Què et sembla si instal·les a la teva botiga en línia un xat per a parlar directament amb els teus clients potencials? Pots esperar que es posin en contacte amb tu per a resoldre qualsevol dubte que els pugui sorgir durant el procés de compra o, per contra, assumir un rol més proactiu. Per exemple, dóna’ls suport en la cerca d’alguna referència, recorda’ls un carret de la compra abandonat o marca’t un punt compartint un cupó de descompte. Les possibilitats són infinites, així que imaginació comercial al poder!

#5 Mantingues els ulls ben oberts a les noves oportunitats

El món digital està en constant evolució. Estigues despert/a i actualitzat/a. Sigues el/la primer/a, llegeix molt per a estar al corrent de qualsevol actualització. Per aquest motiu, et recomanem seguir el compte oficial @shop, en el qual es divulga informació sobre les noves prestacions d’Instagram Shopping i com explotar-ho al màxim.

Errors que has d’evitar a Instagram Shopping

Persona fent foto planta

Encara que puguin semblar-te obvis, hi ha una sèrie de faltes greus que cometen moltes marques (et sorprendries) en aquesta nova plataforma de venda. Presta molta atenció a aquests tips per a optimitzar al màxim les possibilitats que et brinda Instagram Shopping:

 • Publica sí o sí els preus dels teus productes.
 • Mai pugis fotografies de mala qualitat.
 • Treballa moltíssim les descripcions dels teus productes.
 • Segueix una estratègia de hashtags de 10.
 • Aprofita els dubtes, queixes o suggeriments perquè son oportunitats per a fidelitzar.

Necessites ajuda amb Instagram Shopping?

Si tens una botiga en línia i vols que el teu negoci aprofiti les bondats d’Instagram Shopping, però no saps per on començar: keep calm. Aquí ens tens, som tot orelles.

T’ajudem a crear i configurar el teu compte, afegir productes al teu catàleg, així com a pujar la informació de cada referència i activar la teva opció “compres”. A més, tingues present que elaborem estratègies a Instagram per a fer créixer el teu negoci i creem continguts atractius per a cridar l’atenció de la teva audiència i reforçar la teva identitat corporativa. Parauleta d’Orquidea.

Recorda que una de les nostres fortaleses són les xarxes socials, Instagram Shopping inclòs, per la qual cosa farem el possible perquè el teu negoci destaqui com el que més. Connectem?

Perquè cuidem el teu projecte perquè doni els seus fruits.

Pin It on Pinterest